Cap IBU dan ANAK

Ibu: Buh gak sikit lecu ko, eyeshadow ko, blusher ko muko tuh. Ni nok g kijo tapi muko supo nge    budok sekoloh.

Anak: Oloh. Tok payoh la. Oghe lain tok jangok pong.

 
*****
                              
Ibu: Bowok keto tu molek gak sikit. Nati ado keto seniri gak, dok sesek koksey, punoh abih keto.

Anak: Abah hok pro pon sesek jugok kalu dey nok geroh gak. Oghe hok baru buleh lesen ni, mesti lagi banyok.

( Memang dasar anak yang suka menjawab T_T )

Ibu: Comey sikit paka gitu.
( Komen si ibu lepas tengok si anak belit belit sikit tudung instead of pin je dengan kerongsang dari atas sampai bawah)

Anak: ( Sebelum turun g kerja, sempat tukar balik tudung belit sebab rimas dalam whitecoat nanti. Degil ! )

Dan hari ni si ibu buat majik, dia kejut anak dia bangun solat zohor dengan suara lemah lembut, hilang semua potpet dan suara loud speaker ibarat petir yang selalu beliau guna tatkala kejut si anak yang memang ratu tido -_-"

Sayup sayup mamai si anak dengar si ibu berborak dengan bapak,

"Sie ko anea kijo maley. Ngatuk letih la tu sapa tido tok kaba gapo"

Ohh..i love u mum. * Hugssandkissesss*

Dear Allah, shower her your blessing and reward her Jannah for all her kindness and love towards us. Give her peace and long life so that i can give her happiness for the rest of her life.

P/s: Tiada translation untuk setiap bait patah kelate seperti yang tertera di atas. Sekian.

Comments

budak chOmel said…
hahha! kne paham btOl2 ni dialOg yg d tulis.aish.hahha.
Haziah Salleh~ said…
hehe saye faham!!! (^^)/
ezzah said…
tolol makonah.

hahah. sebijik nya tulis!
supo ma ngoti. haha
Anea_hayati ♥ said…
Intan

hakhakk..utk intan, bley je nk translate..^^
Anea_hayati ♥ said…
Haziah

Tahniah. Anda boley cari calon kelahiran kelate..hahahaa
Anea_hayati ♥ said…
Mekjah

Doh meme ma hok oyat. weh..tok tinggal doh roti goreng so kat ku..cehh
Izaty Arha said…
Hehehe.lawakla anae ni. Ma suko tgk anak2 dia melawa. Apala agaknye perasaan ma tgk menantu dia pun tak suka melawa.sempoi gitu je.lipstick 5 thn pun susah nk habis :-D. Rindula kat ma n mama kty.nak blik
Anea_hayati ♥ said…
K ty darling..

tu la..nok wat gano mugo ma jah hok suko solek skit..serebeh2 ni dio rimas tapi anok dio x caro pon..hahaa..freedom of style :P

xpo. menantu x bergaya tak po asal juruh..hee
shifaa said…
betul ke gg paham tu? hahaha, paham gak...tapi ade gak yang x paham...bab kereta tu...hehe

aku masih belum selekeh lagi g kerja..mintak2 la kekal...hoho
Mar said…
pengalaman duduk d klate 2 bln amat membantu utk memahami entry ni~ :p

same la nea, nk g keje pin sane sini tp nk sarung white coat turun kan je sume, rimas plak.. huhu


jiji phm? ok gak tu, calon yg ktrg bawakn dr serdang ni asal klate~~~

shifaa bergaya seyh kat serdang ni, selang 2-3 hr tuka2 kasut, tuka2 beg, tudung/selendang lilit2.. hahah!
ila ni said…
hahahah geroh!! lamo x dengar pkata'e tu kohkohkokhokh

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....