Posts

Showing posts from August, 2010

Ni mungkin boley jadi target hidup..

Saya serius suka giler bila tarikh double camni..


20.10.2010
20.11.2011
20.12.2012
Sampai satu tahap, siap buat angan angan minah jenin yang on that date, saya mesti ade special occasion saya..contoh cam tunang ke, kahwin ke..ala ala hari penyatuan dengan yang tersayang la. Ececcece..Tapi bila pikir balik dengan keadaan semasa ni, untuk 2010 da burn, mane nak cari laki dalam masa tak sampai 3 bulan ni. Oh mak! -_-"
2011 belum tentu, 2012..hurmm..zero prediction..=_=

Cap IBU dan ANAK

Ibu:Buh gak sikit lecu ko, eyeshadow ko, blusher ko muko tuh. Ni nok g kijo tapi muko supo nge    budok sekoloh.

Anak:Oloh. Tok payoh la. Oghe lain tok jangok pong.


*****
Ibu:Bowok keto tu molek gak sikit. Nati ado keto seniri gak, dok sesek koksey, punoh abih keto.

Anak:Abah hok pro pon sesek jugok kalu dey nok geroh gak. Oghe hok baru buleh lesen ni, mesti lagi banyok.

( Memang dasar anak yang suka menjawab T_T )

Ibu:Comey sikit paka gitu.
( Komen si ibu lepas tengok si anak belit belit sikit tudung instead of pin je dengan kerongsang dari atas sampai bawah)

Anak: ( Sebelum turun g kerja, sempat tukar balik tudung belit sebab rimas dalam whitecoat nanti. Degil ! )

Dan hari ni si ibu buat majik, dia kejut anak dia bangun solat zohor dengan suara lemah lembut, hilang semua potpet dan suara loud speaker ibarat petir yang selalu beliau guna tatkala kejut si anak yang memang ratu tido -_-"

Sayup sayup mamai si anak dengar si ibu berborak dengan bapak,

"Sie ko anea kijo maley. Ngatuk …

Tak aci weh!

Image
Korang kuar jalan weekend beramai ramai Mesti shopping baju raya ni Pastu time jalan mesti kuar gosip panasss yang sangat pasti, ntah kurun ke berapa baru sampai kat aku Aku pulak sanggup g spital ujung minggu sebab bosan dok umah, nak kuar takde geng. Cess.. Dah arrr..aku tak ley nak jeles lebey2, doakan korang hepi kuar ronggeng tu. Jaga diri leklok sume..
Rindu giler nak joyah dengan korang..Gelak sampai usus rasa nak terkeluar..
Dengar tak? Dengar tak? Bunyi bising sebab tuan blog tengah vacuum habuk, debu debu, sesawang ligat kat blog ni. Lama giler tak hapdate (ooyeah..akhirnya aku guna jugak patah hapdate ni)

1 - Malas nak pikir tajuk, biaq pi la entry takde tajuk pon.

2 - Sungguh sungguh tengah kering. Asyik buat hutang je sekarang ni. Cepat cepat masuk gaji! Sebelum raya is better tapi lepas raya is much better, sebabnyaaaa boleh skip bagi duit raya..Hahahahhahaa * Evil laugh* Takla. Wish before raya la, boley support keperluan kat umah and belanja family baju raya. Wahhh..angan angan..~_~

3 - I love my job * tibe tibe* Hahaaa..Penuh tersirat. Tapi best la..serius! Nak nak bila dapat setel pape kes, rasa hurmmmm..Puas!

4 - Makin banyak invitation untuk kenduri time raya ni. Teringin nak pergi. Sejak dewasa ni..ecehh dewasa la sangat, semangat campur dengan perasaan girang nak pergi kenduri kawan2 dan sedara agak membuak buak la. Bajet dah jadi anak dara 'besau' pastu nak tayang muka kat tempat ke…