Top 10 reasons for Dating A Pharmacist

Tajuk punye tak boley blah kan? Macam nak promote kat semua jejaka seantero dunia supaya date dengan saya..Ya..Kenapa saya?? Sebab saya adalah ahli farmasi..lol.. Sebenarnya ni one of the groups yang wujud kat FB. Lagi lagi FB, boring betullah kan. Tapi ape nak buat, memang itu aplikasi yang tersohor sekarang. Pehh..
Saya yakin somedays makhluk manusia ini akan bosan jugak dengan Fb ni..

Tertarik dengan name group and of cause its descriptions, i've joined the group..Wahahaa..Memang cik poyo sungguh!! Anda mahu?? Yakin?? Anda juga boleh..Sila melilau di sini --> Top 10 reasons for Dating A Pharmacist

So, what are the reasons??

1. Very clean life style and bed style too.
Bukan nak cakap orang lain pengotor tapi cuba bayangkan pharmacist yang tidak pedulikan cleanliness in doing compounding or while preparing the drugs..Tak perlu nak explain panjang pasal contamination or what so ever, tiba2 ade taik cicak dalam cream pon aku dah tak sanggup nak pakai..Kenapa amik contoh ni ntah. Saya pon kurang arif. Apepon, pastilah anda mempunyai pasangan yang pembersih. Ok. Itulah pointnya..

2. We are well trained to listen.
Iye. Betul. Anda boley berEMO kalau ada ahli farmasi yang buat buat bo-layan kat anda tatkala anda bersemangat nak berhujah kat mane anda rasa sakit atau ubat anda buat anda sakit perut. Mane tidaknya, itulah credibility pharmacist. Give a good counseling. Anda tidak perlu gusar untuk mencari tempat untuk mengadu bengang dengan officemate, sakit hati dengan pemandu yang bebal sebab anda boley berterusan mem'bebel' dengan pasangan anda. Dia pasti boley tadah taik telinga untuk anda. Bestnye kan..^^

3. Drug Dealers….with a license! Hell yea..
Bf or Gf anda tidak akan di tahan reman dan di hukum mandatori gantung sampai mati walaupon memiliki dan mengedar 1 kg heroine. Sungguh hebat bukan??  ( Cakap pasal heroine macam cakap pasal gula je )

4. Free drugs, condoms, and birth control pills…We play safe!
Banyak la punye free. Mana ade bende free kat atas dunia ni. Nak masuk jamban toilet pon kena bayar 30 sen. (Ape hal ntah tak pasal je emo kat perkataan Free ni.. Iskk..)Tapi kan kalu laki korang, bini korang pharmacist yang ade kedai pharmacy tu, suka ati korang la nak ubat-aku-ubat-aku, ubat-ko-ubat-aku-jugak..Kesan seniri tanggung beb. In the end, anytime jela if taknak anak, pepandai la korang.

5. When it comes to measures we are precise, gentle, and got a whole bunch of leaks before reaching the end point! lol,don’t u just love Titration?!  
Tak ada duit, tak boleh nak belanja mewah. Tak ada duit, jangan nak mengemis. Formula itu pasti die sematkan dalam kepala. Kalau satu, cukup dengan satu, jangan ngengade nak amik 2. More can be fatal, but less too.
Kalau nak cakap pasal benda yang ala ala romantik sikit, 'Love will flow soft, sweet and slow' [SRK]
Macam tu la lebih kurang..Sampai u reach the threshold kematian..Oh tukar tukar..Threshold perkahwinan. Barulah bunyi macam happily ever after sikit kan??

6. We know quite enough anatomy, to know what works and where.
Tidak la terus buta grey's anatomy terus mentang2 we deals drug. Cukup la tahu perempuan perlukan lelaki untuk mengandung. Hahh..Ape la, semua orang pon tau kan pasal tu =P hee

7. We own a variety of lotions, creams and gels, and aren't afraid to use them.
Saya pon kurang arif ape kaitan lotions, creams and gels dalam perhubungan. Yang saya tahu, kalau perempuan suka pakai losyen, tangan dia jadi lembut halus mulus dan orang lelaki ni suka pegang tangan perempuan yang camtu. Ke bila tangan lembut, hubungan makin kukuh?? Ntah..Berterabur teori dalam kepala..Mungkin someone boley tolong cakap kat saya..

8. We do it over the counter, in the car, and on hospital beds all day long.
Haaa..ini mungkin sedikit 18 sx kan?? Bagus kalau anda tak berfikiran begitu. Sungguh innocent kamu ^^
( Tiba tiba teringat debat pasal pendidikan seks untuk budak budak sekolah )

9. We never miss a target ;)
Seriusly. Anda mungkin agak malang kalau mempunyai pasangan yang tiada target dalam hidup. Hidup setakat ala kadar dan langsung taknak buat kemajuan untuk diri dan pasangan. Nak berapa orang anak pon tergolong dalam target jugak kan??

10. Love is all about chemistry, right?…Well so is Pharmacy ! 
Itulah, kalau tiada kimia dalam percintaan, sangat la haru percintaan korang. Asal ade ikatan kimia je, dia buat kamu rasa bengang dan marah nak meletup bagai nak rak macam gunung berapi karakatoa pon kamu still sayang lagi kat dia. Kalau takde kimia tersebut, orang cakap I love You, rindu rindu pon rase nak potong kepala buat tabung je. Ehh ehh..terkejam la plak. Maksudnye..no relationship can happen la.

Oleh itu, andai sebosan mane pon, se not-soo-good-looking mane pon karakter pharmacist yang approach dan nak ngorat anda, sekurang kurangnya anda ada 10 sebab untuk date dengan dia.

Semoga kebahagiaan abadi menjadi milik semua.. Ameen~ (^_^)

 ** Selamat Pengantin Baru kepada pasangan**

Teman sekolah - Zha ♥ suami, Hanif. 

My sweet and lovely lecturer, Mdm Syahiera Farhana ♥ suami, Mr. Ikram

Comments

Mar said…
"..potong kepala buat tabung.." ?!!!

anEa!! anda tlah jd lebih kejam dan psycho dr kte~~ hahaha
Anea_hayati ♥ said…
mar..kite xley lawan kekejaman jijah la..hee

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....