Posts

Showing posts from May, 2010

Dia cakap

Scene 1
'Eh ciknea..sedapla. Saya sayangggg awak..' berkata sambil peluk.
Padahal aku tolong isi air kosong dalam botol air dia je..hoooohooo

Scene 2
'Pandai la awak masak ciknea. Nanti saya bagi awak hadiah' -_-"
Padahal aku tengah tumis bawang nak masak sardin je.

Scene 3
'Dah lama tak jumpe awak ciknea'.
Walaweh budak ni, hyperbola amat! Padahal aku baru je naik kejap kat tingkat atas.T_T

Dan : Hanya boley buat entry bila yang kecik sudah tido dan yang besar melangok khusyuk tengok tv.

Bye!

Heysh.eL

Image
Right! Minum susu, salah satu amalan yang baik untuk kesihatan. You can ask mr.google to find out more about the benefits of milk. ^__^

Kalau saya, susu-mesti-teguk saya adalah yang ni..

HL Marigold
Bila minum susu ni, kamu takkan rasa seperti kamu minum susu. Senang cite, rasa 'susu' dan bau 'susu' yang buat orang kadang kadang benci minum susu dah digantikan dengan rasa vanila. Jangan risau sebab khasiat susunye tetap ada. Hebat kan? Susu ni jugak bagus kalau kamu nak 'bersih'kan perut. Jangan risau, ( buat kali kedua ) sebab kamu takkan capai tahap 'cuci perut' sampai diarrhea-berkecai-tak-sempat-nak-pegi-tandas. Mereka yang lactose intolerance dan ingin belajar untuk minum susu, nah, ambik kunci keta, vroom lah ke mana2 market atau 7e untuk beli susu ni. Kalau rasa tak yakin, try dulu yang kotak kecik ^^
Bagi penggemar susu, yang kecik itu sungguhlah tidak puas minum! T_T

Abang saya suka perasa stroberi ni, dan mungkin kamu pon boley suka jugak ^^


Mes…

Kau yang aku sayang..

Image
Orang selalu dok mengata, kau memang lembap! Suruh buat pape memang kau selalu bikin orang panassss hati. ( aku ler tu ) Aku pon tak tau kau perasan ke tak yang kau ni memang slow gila babas. Sabar je lah haku..!
Dah la kau gemuk..! Kalu nak bawak kau pegi mane mane, mesti kena pikir banyak kali sebab kau memang berat bapak aku tak tahan nak bawak.  Tapi nak buat macam mana, kau selalu merengek ngada ngada nak ikut jugak aku pegi mane mane. Evil sungguh kau ni. Memang suka seksa aku..!
Orang lain sume hidup canggih manggih moden bagai tapi kau stil nak hidup kat tangkup lame. Wake up babe! Nak survive zaman sekarang, diri kena la maju. Bukan nak harap kau ni tahu guna camera ke tak, camera pon kau xde! Grr..Kalau tak, kau mesti selalu dapat tolong kawan kau ni. 
Lately plak, adik aku cakap suara kau dah makin serak serak basah ala ala erra gitu. Entah, mungkin kau selalu dok melalak pegi karok kat mane aku pon tak tahu. Yelah. Kau pon nak hidup enjoy jugak. Suka hati la, janji bila a…

Entri ini memang gila gambar. Sila jangan buka kalau anda bukan jenis yang tahan sabar bila connection internet adalah sangat slOw !

Image
Kan best kalau saya ada koleksi gambar bergerak dan berpotpet macam dalam cerita Harry Potter. Tak payah susah payah nak type caption -_-"

Glambitious Nite Rx5 Garang dan menawan dalam warna  hitam  merah ..I like!

Kena paksa smart dan kemas untuk gambar Kulliyyah..=P

Benda paling best. Exam !!  @_@

Hari Poster Sedunia - Home Medication Review

Last lecture with invited lecturers from HTAA T_T

Manusia yang selalu buat Megalane kaya dan tak lingkup!

Kadang kadang pegi jugak tempat free, Air Terjun Panching..

Berbuka atas padang. Unik!

Bila persembahan naysid kena cancel, kami balun posing. Apa lagi..hehee

Satay, tiada dalam gambar

Jakun sekejap dengan hanging flowers tu..Cantik kan??

Funfair yang sangat fun..\(^_^)/* Speechless!

Mereka yang telah selesai sakit otak menghabiskan semua subjek farmasi di UIA. dan bakal berduit sendiri..Yeahh!!



Nota paling bawah: Ini la yang jadi kalau dah bosan sampai selongkar semua album dalam laptop..huuu

Batik, bukan kek batik

Semalam sempat keluar meronggeng dengan salah sorang rumetes-yang-dirindu-sokmo, Cik Hamida sambil di belanja oleh most favorite lecturer, Sir Juden ^^ tQ juden and mida.

Al kisahnya, Cik Mida ni me'REMIND'kan saya

' Orang keje goverment kena pakai batik setiap hari khamis '
Duhhh..Batik la plak..-_-"

Betul la tu..

Yee..Betul la tu..
Dia memang kawan anda yang baik kalu dia cakap
'Eh..taik mata ko bertepek tu'
takpon
'Weh..taik idOng ko bersepah'
Anda bertuah dapat kawan sedemikian rupa. Tahniah !

Pellih with ♥

Image
Saya dalam mode [ touching ] dengan note Selamat Hari Ibu yang adik lelaki saya postkan dekat facebook dia.

Sungguh, pengorbanan ibu yang kami semua panggil 'MA' tak ternilai. Kalau nak story pasal MA saya, saya perlukan beberapa entry sebab there's a lot to say. Jangan kecik hati ye ma..

Kat sini saya nak story pasal 'Tuan Penulis Nota' tulah. Ni la budaknya  *AHMAD MUKHLIS MAMAT*

Boley diguna pakai untuk menyamar sebagai boipren saya
Kami panggil dia Muyih. Tapi arwah nenek saya dulu sangat cute dan comey sebab panggil dia Pellih. Winkwink ^_^

Kecik kecik dulu karakter budak ni  berkepala botak, gemok, sangat degil keras kepala tapi amatlah genius!! Tapi bila dah besar, syukur, dia dah jadi anak yang sangat soleh sampai saya dan ejah selalu tanya ma dia makan apa masa mengandungkan muyih ni. Aihh..nak buat macam mana, kalau dia balik cuti, dia akan ambil alih semua kerja anak dara selain buat kerja anak teruna. Haahaa..sangat happy la kami yang pemalas ni..=P Plus…

Ulang sampai jeluok..

Hari hari rasa macam ulang jadual hidup yang sama. Sungguh. Boley mati kebosanan la macam ni. GOshh.. Cepat cepat bagi idea apa nak buat untuk jangka masa sebulan dua lagi ni. * Sigh *

Semalam sudah khatam merevise dan baca balik semua majalah Cosmopolitan yang dalam koleksi. Mungkin esok boley mulakan untuk ulang baca lambakan majalah CLEO plak. Mungkin ambil masa yang lama untuk habiskan. Almaklum, saya agak lambat dalam nak paham ayat omputeh sepenuhnya. T_T

Penghargaan : Terima kasih TELEVISION sebab jadi pendamping rapatku. Hari hari gelak dengan lawak siot-mengarut-tak-boley-blah dalam Scrubs. Otak jugak selalu berpusing pikir ape yang hantu hantu dalam Ghost Whisperer tu nak..Dan selalunya, selalu salah teka. Cett..

Bye!

Top 10 reasons for Dating A Pharmacist

Tajuk punye tak boley blah kan? Macam nak promote kat semua jejaka seantero dunia supaya date dengan saya..Ya..Kenapa saya?? Sebab saya adalah ahli farmasi..lol.. Sebenarnya ni one of the groups yang wujud kat FB. Lagi lagi FB, boring betullah kan. Tapi ape nak buat, memang itu aplikasi yang tersohor sekarang. Pehh..
Saya yakin somedays makhluk manusia ini akan bosan jugak dengan Fb ni..

Tertarik dengan name group and of cause its descriptions, i've joined the group..Wahahaa..Memang cik poyo sungguh!! Anda mahu?? Yakin?? Anda juga boleh..Sila melilau di sini --> Top 10 reasons for Dating A Pharmacist

So, what are the reasons??

1. Very clean life style and bed style too. Bukan nak cakap orang lain pengotor tapi cuba bayangkan pharmacist yang tidak pedulikan cleanliness in doing compounding or while preparing the drugs..Tak perlu nak explain panjang pasal contamination or what so ever, tiba2 ade taik cicak dalam cream pon aku dah tak sanggup nak pakai..Kenapa amik contoh ni ntah. S…

One Word

One word to describe
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
B.O.S.A.N
Iye. Saya memang teramat bosan sekarang.

* Ini adalah entry terhebat saya...Terima kasih.