Posts

Showing posts from April, 2010

Cantik

Image
Cantik is 
her...

and her..

or her...

and
ME ^^
YOU.. here we go, CANTIK is  --> US
Ideally, for me..there are a few categories of cantik.. Cantik 1: Skali pandang - Cantiknye.. Pandangan kedua - Fuhhh..cantik btul.. Pandangan ketiga - Memang cantik..!!

Cantik 2: Sekali pandang - Cantik la dia ni.. Pandangan kedua - Emm..xde la cantik sangat.. Pandangan ketiga - tiada
Cantik 3: Sekali pandang - Biasa je..xde la cantik sangat Pandangan kedua ( wujud sebab TERpandang) - Eh..cantik la jugak dia ni.. Pandangan ketiga ( dibuat untuk mencari kepastian ) - Okey..Betul la cantik dia ni..
So..which cantik are you??
Discussion cantik:
Lelaki..sila buat sekali pandangan sahaja kerana pandangan kedua adalah pandangan syaitan dan nafsu ( selit jugak islamic input kat sini ^^ )
Perempuan...takkan nampak cantik kalau perangai buruk!! Sungguh tidak aman tengok perempuan merokok.
Perempuan...tetap nampak cantik bila berpakaian sopan dan berkelakuan baik. Skema bukan ayat ini??
Perempuan...sentiasa cantik selagi a…

A to Z to 24

Image
A.N.E.A..people..u can address me by this name..okey..saya maafkan la untuk sape2 yang slalu salah eja A.N.A.E.as long as i know u r referring it to me =) Frens love to HIGHLIGHT my 'ANEA' especially at mamak stall or at LENUGAH ( mart dekat dengan uia yang dimiliki oleh kaum india ) ceh..sungguh kuang asam ahh u all..but i tak kisah coz that is what i've been called..i'm ANEA ^^
I really love BOWLING..strike ke, spare ke, longkang ke tak pedulik..redah je main bowling.Thanks to my frens yang belanje me bowling for my birthday..hahaa..tiga kali stret buat strike..hamik..sape suh kutuk aku..tapi last frame bagi korang menang ah..hahaha =P missing it~ Sampai ke tua benci CICAK, bunyi cicak, taik cicak, telur cicak and segala mala berkenaan cicak!!
Sungguh aku tak kisah walau pakai baju harga soploh hinggit beli kat pasar malam, pakai selipar jepun jamban asalkan ketiak berpalit DEODORANT..huihh..kawan2..tolong inform saya kalau ketiak saya hangit..( sedikit kurang sop…

Sudah rindukan kalian !!

Image
To all my rumete..
Penghuni cOmpartment A, Compartment B, Compartment C sekalian.. Si cOmey penghuni Compartment D sudah mulai rindukan kalian..

4 tahun bersama.. Banyak pahit manis yang kita lalui..dalam perjalanan hidup sebagai pelajar farmasi UIAM..
Korang..terkenang balik waktu zaman takde kenderaan untuk pegi kelas. Maka berjalanlah kite berempat ke KOM. Time tu KOP tak siap lagi. Tapi..nak dikatakn memang trademark kite dah..ade kerete ke, xde kereta ke, muka yang sampai lambat ke kelas adalah Geng G 2.7..Kami laa..!!Wohh..gaya bangga plak ;P x laa..bukan bangga tapi memang pelik..bersiap dan bangun bukan main awal tapi still sampai kat klas, lecture dah mula..Memang ajaib sangat kalu KAMI yang sampai dulu kat kelas..hee
Bab jalan-jalan cari makan plak memang taknak kalah.segenap cerup sanggup merayap cari tempat makan yang best.sanggup sewa kereta bagai semata mata nak makan kat luar. yeelaa..bOsan jugak asyik melantak kat cafe kak Ana tu..kan kan..thanks kOrang sebab bertahan…