You are not gentleman if...


Okey..Baik..Fine..Ini memang entry 100 percent mengutuk kaum lelaki. Mane2 lelaki yang terase egonya tercabar,harap bersabar jika anda tidak tergolong dalam golongan yang saya nyatakan. Masih tidak berpuas hati dengan entry saya?? Makanya, dengan penuh tata tertib dan tatasusila, dipersilakan TIDAK MEMBACA entry ini (Wekk..wekk..Bajet benOr ramai orang baca blog ko..haha..Pedulik..)

Okey guys..nak tanya, kamu rasa kamu sudah cukup bertanggungjawab, sudah cukup 'melindungi', sudah sangat CARE , sudah habis GENTLEMAN ke jika kamu berkelakuan macam ni??
(Tak tahu pasal ape vocab in english nak kena caps lock..isk..)

Kenapa saya tanya macam ni?? Mestila ade sebabnye..

Saya selalu nampak sang jejaka mengelek/ mengepit / membawa / menyandang (tak tahu istilah terbaik untuk letak..huh) handbag Sang Gadis. Sedikit pelik pulak guna Sang Gadis.Tukar2..Si gadis la baru nampak manis sikit..kan..=) Scenario ni boley tengak kat mane2 la, shopping complex or mane2 hot point untuk orang berdating. Kalu yang kat shopping complex tu sampai sekarang saya tak dapat tafsir, apa motif handbag  tersebut di 'bawa' si jejaka terbabit. ( Berat sangat kot. Mungkin~) Nampak auuuww la korang..huuu. (Wish my future husband, jangan nak bawak handbag baby, kalau dah gian
sangat nak bawak , nanti I carikan satu 'handbag' lelaki untuk you). Kalu kat road mase korang jalan2 nak lintas jalan ke pape ke,mungkin agenda utama korang bawak handbag sebab nak elakkan beg tersebut kena ragut. Boley la diterima..Sangat mulia.Okey..itu saya consider as GENTLEMAN. Bonus untuk Sang Jejaka..

Tapi malangnya..kenapa la nak biarkan Si Gadis tu kena 'ragut' dengan mata2 lelaki di sekeliling pulak??? Kenapa tak tegur cara pemakaian orang yang tersayang tu?? Kenapa dibiarkan aje susur galur badan gadis tu kena 'ragut' dengan mata2 gatal lelaki..Free show sungguh..Aihh..I pon malu tengok semua yang 'dipamerkan' tu. Makanya..

GENTLEMAN anda sudah hilang okey!!

 
Bersama membanteras JENAYAH  RAGUT..

Tahniah..Anda memang adalah pasangan paling bahagia di atas muka dunia ni. Bila tiba di destinasi, anda park kenderaan anda. Lepas tu, dengan penuh romantis dan rasa gentleman, anda tolong buka pintu kenderaan anda (Kalau pegi date naik moto, tak payah la nak argue dengan saya pasal benda ni ) Keluarlah Princess anda dengan senyuman, kemudian berjalanlah anda ke tempat yang dituju. 

Tapi..sebenarnya anda park kereta anda kat tempat ni..Kat tempat yang ade sign ni..



Ke korang tak tahu ape maksud signage ni?? Maksud dia ini..

Maksud melayunya adalah TEMPAT LETAK KERETA ORANG KURANG UPAYA..

Kalau orang lain boleh tahan sabar pusing2 kawasan parking untuk cari parking, sungguh la tidak gentlemannya korang pegi parking dekat park yang reserve untuk mereka. Lepas tu dengan muka tak bersalahnya boley nak buat romantik2 pulak dengan awek. Meluat..!!! Pakcik..tolong clamp kete die..!!

Biasa la kan, couple things, setiap anniversary nak celebrate, nak bagi2 hadiah, konon nak tunjukkan betapa kamu sangat hargai gadis tu la. Ulang saat, ulang minit, ulang hari, ulang minggu, ulang bulan, ulang tahun, semua korang celebrate. Gentleman sungguh la sebab kelihatan sangat menyayangi gadis tu.  

[ Okey..Si gadis, awak memang lucky la sebab dapat seseorang yang hargai awak sampai macam tu sekali.]

Tapi pernah tak korang bagi hadiah dekat mak korang sebab sanggup bersusah payah untuk 'bawak' korang ke hulu ke hilir selama 9 bulan?? ( yelah..saya consider jugak la untuk mereka yang mungkin lebih or mungkin kurang..aihh..Accurate sungguh ) Pernah tak kamu buat something untuk appreciate mak korang yang sanggup besarkan kamu sampai besar panjang sebegitu rupa??? 

Aci tidak, berape ramai je yang cakap kat mak masing2:

" TERIMA KASIH MAK SEBAB LAHIRKAN SAYA" masa ulang tahun kelahiran korang.

( Nak saya buat research ke?? aiyoo la..tiada masa terluang la kamu. Maaf~ )

So, korang rasa gentleman ke macam tu???


Comments

Anonymous said…
ngahaha..
I ade sorg kwn ni..awek die sket nye cun..tp balak die suke ngangkat beg..xkesah la,beg plastik ke beg tgn ke..rase cm sweet jgk bile i tgk..laki i,huh jgn harap la..

tapi laki I ok je bile bab2 parking tu..siap gesel kete sblah lg tym parking..huahua..

n laki I xpnah lupe cakap "love u" bile nk ltak fon..bkn kt I,tp tym die call mama die la..best kn..

btw,I rase sweet jgk klo guys ni bwk beg2 awek die..xrs cmtu ke..tp klo da 24jam kne pgg,bkn cm bapok..tp kne queen control..hoho
Anea_hayati ♥ said…
hahaha...yOu..!! kim salam kt laki yOu laa ;P
.fatin nabila. said…
i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like, i like..

FATIN BAHARUM SUKA ENTRY NI!! :)
abdulGhafur said…
mrh molek napok nea....=P

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....