Masih lagi enggan bersyukur??

blogger-emoticon.blogspot.com Hye hye dan hye lagi ( menyapa dengan mood gumbira..haahh)

Hari ini semua pelajar tahun akhir Batch ke-5 Kulliyyah of Pharmacy IIUM kuantan telah selamat menduduki temuduga SPA. Macam2 soklan yang panel penemuduga utarakan. Yang lawak ade, yang serius dan jugak susah sampai tak tahu nak jawab ape pon ade ( sebab tak tahu,bukan susah sangat pon :P ), yang dengar melangok je ape yang penemuduga beria dok bercerita pon ade. Tapi overall, saya rase, semua rakan2 saya berjaya dengan cemerlang gemilang terbilang ( Masih lagi menggunakan prinsip Pak Lah di bwh pemerintahan Dato Najib ni =P)..Oyeayyhhh..Ini memang ayat skema abis limit...

Owh..nak tahu kami kne tanye ape??
Layari blog Batch saya..kat sini ye..My Batch Blog@ SPAInterview

Ambik peluang ni untuk cakap..

Tahniah..tahniah..tahniah semua!!!

Excited ni..excited sangat2 sebab akhirnya dah abis interview ni. Hilang sudah sume rase nervous tak senang duduk nak hadapi soklan2 panel interview..fuhh..lega~

Sebenarnya, rasa macam baru je semalam wakil dari SPA dan jugak KKM datang UIA untuk briefing pasal application untuk job dan jugak untuk temuduga ni..Baca tu..Baca tu..
Mereka2 bersusah payah datang UIA untuk briefing kat kitorang.Padahal kitorang yang nak mintak keje, nak mintak penempatan keje dengan diorang.Bapak ahh anak emas.
Dah tu..tak nak bersyukur lagi??

Lepas interview tu, staff SPA cakap kat kitorang..

"Awak semua ni bertuah sungguh la, belum dapat result final lagi dah orang panggil interview"
( aha..pakcik, bukan stakat result exam, exam final seniri tu pon kitorang tak buat lagi.hee)

Ok..sambung kata2 pakcik..

" Orang lain dah grad, abis belajar 4 5 tahun pon orang tak panggil interview lagi. Lepas interview, tak tahu lagi kne tunggu brape lame untuk orang panggil masuk keje"
( Pakcik..mungkin ni rezeki kami. Alhamdullillah )

"Bertuah korang ni"

Take time to ponder my friend..

Senang2 je kite pegi interview, macam untuk cukup syarat pon ade jugak.Ala ala main2 pon ade jugak. Cuak2 jugak tapi in the end, semuanyer macam ok, so, da tak cuak dah bile tibe turn kite nak kne interview. Setakat ni, xde lagi calon yang gagal interview..Nauzubillah..Saya doakan semua berjaya.Ameen~

Bersyukurkah kite??

Nak keje pon orang yang datang kat kite?
Interview pon diorang tak menyusahkan student. Tak boleh jawab senyum je, bukan buat expression bengkek bile tak dapat jawab soklan..
"Hoh..ko tak redi ni, buang mase je datang interview.." (buat dialog sendiri..aci ahh..)
Malahan, diorang yang lagi menambah info kalu kite tak tahu pasal isu yang diorang cakap.

Nanti konfirm2 dapat keje kat government..Gaji plak..Walaweh..cukup la untuk korang berjoli. Ye ke?? Bagi yang tidak bertaraf hidup tinggi la. Erti kate lain untuk yang pandai menguruskan kewangan. Kalu tak, income sejuta sebulan pon tak cukup maa...

Time belajar pon dah dapat scholar JPA yang jugak agak banyak nilainyer berbanding dengan PTPTN..huihh..banyaknyer nikmat Allah kat kami. terpikir plak kat mane dah lesap scholar JPA sem ni.hahaa..Boroskah?? =P Aik..dah kuar topik lorr..

So, bile orang dah bagi kemudahan kat kite, marilah kite berkhidmat sepenuh hati dan penuh dengan keikhlasan untuk kebaikan orang ramai. Jangan kerja ala kadar je..

..TREAT PATIENT WITH CARE BECAUSE WE CARE..


Jom2 kite layan gambar - Sumbangan penuh kasih sayang dari Hafizah Hamidi =)


Prepare la ni kunun nyer..haaa..


Hawa..Juara calon temuduga paling kelakar..hohoho..gelak terbahak bahak dengan hawa punye interview..lawak giloss...!!


Ahhh..gambar ini..sangat terserlah 2 G disitu..( Tidak dibenarkan melahirkan adjective tersebut untuk menghormati tajuk entry..huu)

Bersongket dengan Dayah =D K sharina yang sabar menunggu kitorang habis interview..terima kasih akak =)

Ok..BEST!!

Note diri: Berape lame je lagi mase untuk bergelar student UIA..blogger-emoticon.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....