Posts

Showing posts from February, 2010

You are not gentleman if...

Image
Okey..Baik..Fine..Ini memang entry 100 percent mengutuk kaum lelaki. Mane2 lelaki yang terase egonya tercabar,harap bersabar jika anda tidak tergolong dalam golongan yang saya nyatakan. Masih tidak berpuas hati dengan entry saya?? Makanya, dengan penuh tata tertib dan tatasusila, dipersilakan TIDAK MEMBACA entry ini (Wekk..wekk..Bajet benOr ramai orang baca blog ko..haha..Pedulik..)

Okey guys..nak tanya, kamu rasa kamu sudah cukup bertanggungjawab, sudah cukup 'melindungi', sudah sangat CARE , sudah habis GENTLEMAN ke jika kamu berkelakuan macam ni??
(Tak tahu pasal ape vocab in english nak kena caps lock..isk..)

Kenapa saya tanya macam ni?? Mestila ade sebabnye..

Saya selalu nampak sang jejaka mengelek/ mengepit / membawa / menyandang (tak tahu istilah terbaik untuk letak..huh) handbag Sang Gadis. Sedikit pelik pulak guna Sang Gadis.Tukar2..Si gadis la baru nampak manis sikit..kan..=) Scenario ni boley tengak kat mane2 la, shopping complex or mane2 hot point untuk orang ber…

I'm alOne but the fact is that i'm nOt lOnely..

..I LOVE YOU..
..YOU LOVE ME..
..WE ARE HAPPY FAMILY..
..WITH THE GREAT BIG HUG AND KISS FROM ME TO YOU..
..WOULD YOU SAY YOU LOVE ME TOO..

Singing this sOng with my belOved niece, Amalin while gesture the hugs and kisses for both of us..=)

I might not have a husband..( yet ) to show my love and share my loneliness and the one i care for..( yeke?? ) I might not have a steady BF to konon2 care for me as he think that i am his future wife, I might not have an understanding guy friend to hang out together and share matter whenever it comes about Men's Life, A matter of fact is that, a person with XY chromosomes on their 23rd pair of DNA chromosomes is still someone somewhere, waiting for me..
In deed, I am soo much positively and solidly realized that i have FAMILY, which is very close to my heart and my soul. As one of my friends said, " Family makes us strong"..It is clearly true, shifaa =) The presence of them really hold me in a great position that I am not lonely in this w…

Masih lagi enggan bersyukur??

Image
Hye hye dan hye lagi ( menyapa dengan mood gumbira..haahh)

Hari ini semua pelajar tahun akhir Batch ke-5 Kulliyyah of Pharmacy IIUM kuantan telah selamat menduduki temuduga SPA. Macam2 soklan yang panel penemuduga utarakan. Yang lawak ade, yang serius dan jugak susah sampai tak tahu nak jawab ape pon ade ( sebab tak tahu,bukan susah sangat pon :P ), yang dengar melangok je ape yang penemuduga beria dok bercerita pon ade. Tapi overall, saya rase, semua rakan2 saya berjaya dengan cemerlang gemilang terbilang ( Masih lagi menggunakan prinsip Pak Lah di bwh pemerintahan Dato Najib ni =P)..Oyeayyhhh..Ini memang ayat skema abis limit...

Owh..nak tahu kami kne tanye ape??
Layari blog Batch saya..kat sini ye..My Batch Blog@ SPAInterview

Ambik peluang ni untuk cakap..

Tahniah..tahniah..tahniah semua!!!

Excited ni..excited sangat2 sebab akhirnya dah abis interview ni. Hilang sudah sume rase nervous tak senang duduk nak hadapi soklan2 panel interview..fuhh..lega~

Sebenarnya, rasa macam baru je semalam…

GooD LucK ..!!

Image
Wish us IIUM Rx5
All the Best for Interview with SPA, KKM and Parmacy Board on 9-10 February
Be confident and pursuit yOur glory...

Dah masuk bulan February tapi...

Masih lagi belum ade organizer yang best untuk mencatat semua perkara penting dan perjalanan hidup 2010..

terasa hidup sedikit terumbang ambing..

tak dapat lah nak tulis..

2February..

"Exam dah habis \(^_^)/"

or

2 February..

"Gambang Water Park" with Girls Rx5"

sedih~

p/s: Mungkin terpaksa merembat organizer yang cikai tersebut dekat Popular..aihhh..