Saya Benci Mereka...

(Tajuk bukan main, padahal penggunaan kata ganti nama tu pon dah salah.mereka adalah untuk manusia okey.sila jangan rosakkan bahasa ibunda anda.) Minta maaf di situ.
haha..blogger-emoticon.blogspot.com
Saje je nak buat merem.okeyh..mari proceed..

Benda2 macam ni selalu je jadi tatkala musim exam.aii..sangat menguji kesabaran diri.nak salahkan orang lain memang tak boley la beb sebab ni memang terang jelas dan nyata lagi bersuluh lampu sportlight stadium yang semua ni terjadi atas kelalaian jugak ketidak caknaan tuan empunya diri.sekian. dah tu, jangan nak emo kat sini plak.shuhh..shuhh..pergi..pergi..tak yah nak post kat blog ni.waa..dah melalut..maaf~

Pertama
kejadian tertido dengan notes.lepas tu terjaga dan sedar2 notes dah hilang.
woii..sape curik notes aku??
boo..perasan je orang curik ko punye notes, padahal notes tersebut dengan senang lenangnya telah terjerumus kat celah katil.
waaa..sakitnya hati..!! tak pasal2 kena carik hanger tarik notes.untuk makluman, 'corridor' tepi katil saya adalah memang muat2 untuk sebarang kertas plus katil tu memang berkedudukan tetap arahan dan susunan pihak mahallah.oleh itu,peringatan untuk sape2 yang nak berkunjung kat bilik saya,jaga barangan kertas anda. DUit jugak termasuk di sini..
waa..da berape hinggit dah sebenarnya masuk kat situ..blogger-emoticon.blogspot.comleh jadik tabung kOt~

Kedua
nafsu makan yang membuak buak tanpa kawalan.ini paling tak leh blah.setiap masa rasa nak mengunyah.tak dapat makanan, perut plak kembong dengan air mineral.aciknea tembam.welcome to my life especially musim exam.lagilah mengembang tatkala frequency berjogging atau bermain basketball adalah berkurang pada minggu exam.

Ketiga
notes yang tak cukup pada malam exam.hah..punye lah dapat cek list notes dari unit academic kelas [ thanks kOrang.jasa baik korang sangat di kenang.semoga Allah swt membalasnya =) ] tapi,last2 bile discuss topik, ayat paling glamor keluar.."eh..ade ke notes tu??' wargghhhh..baru la menggelabah pinjam dari kawan pastu salin (dah tak sempat nak potostet) padam muka!! hahahaa.

Keempat
Fakta ini telah diremOve oleh penulis atas sebab2 tertentu..hee~

Kelima
kehabisan dakwat highlighter.ini pon satu hal gak.time nak exam la die nak habis.
cis..cis..cis.. btol..!! blogger-emoticon.blogspot.com
rilex ah wei, tak yah la gune highlight. tak boley tak boley kerana saya tak rase saya dah khatam notes berkenaan selagi saya tak tengok notes tu berwarna warni (padahal dah warna warni pOn belom tentu aku tau ape input dalam topik tu..hahahaaha) well, ini untuk menambah keyakinan diri dan jugak untuk mengelak rasa menggelabah sebab banyak topik tak cover lagi.pheww..sekurang kurangnyer saya da go through notes tu.notes saya haruslah berkalerfull, oren untuk topik utama, biru untuk subtopik, pink untuk sub kepada subtopik, kuning utk important point..wah..wah..wah..ko baik pergi masuk kelas seni.xmau..!! pharmacy best.tak caya?? amik la pharmacy especially kt UIA. ni promote secara ikhlas ke tak ni?? ikhlas la~ serius!!

Keenam
perasaan sedih lepas tak dapat nak jawab exam..waaa..=((
hohh..tolong la ciknea, seterer mane pon budak tu, mesti die ade buat salah gak dalam exam.apatah lagi ko yang stOck2 study last minit ni. yang ko nak sedih lebih2 ni apsal lak. tawakal kepada Allah.usaha sudah, dOa pon sudah..tawakal je lah kan.
Okey..saya dengar nasihat itu. (malam ni terus sOlat sunat hajat..)

emm..tu je yang boley pikir.rase cam ade banyak lagi tapi dah develop decrease brain capacity dah..hahaha.

okey.
mari menghafal section2 dalam Malaysian Laws on Poisons and Sale of Drugs sampai muntah darah..blogger-emoticon.blogspot.com

ape??ape?? budak pharmacy pon blajar law ke?? haa..tengok.betape bestnyer amik pharmacy ni, siap boley berangan pkai baju peguam (yang aku tak tahu ape name dia ntah), bercakap pasal law and commit offense.itu saya tak story lagi pasal kitorg kena belajar pasal business administration. laa..jadik budak business lak.that is the unique of studying pharmacy.
(iyelah sangat padahal fenim pale otak aku nak adapt dengan subjek yang tak kena dengan jiwa raga yang lagi suka menghafal indication dan dose ubat)

mintak diri dulu..
bye~

p/s: LAgi entry tanpa gambar.mOga kOrang hepi sebab takyah nengOk gambar burOk tuan punye blOg..

Comments

haziah said…
eleh~ nafsu makan membuak2 ko tu equal aku nye x slera mkn.. haha

Ktorg spakat kate ko la og yg plg rendah skali slera mkn nye haha
Mar said…
hahaha! like statement jiji di atas~

lek aa anEa, tu sume mmg symptom2 normal bg org yg sdg exam.. *peace*
anea:
hahahahhaha...klaka la anea..
beli hightliter byk2 len kali okeh!

yang katil tu mmg betol! notes kite penah jatoh teselit kat situ! and... tak dapat nak ambik sbb telampau kecik ruang plus kertas notes tu selai dan amat nipis. susah gile nak jolok amek...

frust gegile arr time tu rase cam nak ketok2 pale kat dinding sbb hampir 2 jam nyalin notes tu at last die leh slamber derk g jatoh kat ruang kecik dinding katil tu!
shafiqrahman said…
haha..kenape semua perkara di atas ni macam pernah terjadi je? *kecuali perkara 2 bagi tuan punya blog ini.*

Deja vu~

satu2 nye perkara yang paling frust masa pernah duduk kat maimunah dulu adalah bila notes jatuh celah katil masa exam.. sangat betul!
Anea_hayati ♥ said…
haha..haziah and mar..
kOrg tgk aku makan nasik dengan ikan sekor time tengahari je.tak tengok roti kne baham sebelum and selepas makn nasik.x cerita lagi selamatnyer coklat masuk perut tatkala tengah tatap notes..hee
Anea_hayati ♥ said…
hehe..nuni..lagi geram bile notes tu jatuh pada pukul 7pg and exam plak pkul 9pg.memang geram habis!! klu malam smpat lagi nk salin balik notes smbil nangis2 mengenang nasib..haha

shafiq rahman..bak kate mar..ini adalah syndrome biase time exam..hee

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....