## buat ku insaf ##

Hari msuk mgu kedua pegi clerk case kt HTAA. For this week, we were assigned for Neurology and Psychiatry. Mase g clerk utk psychiatry, 1st time smpai kt Wad Dahlia kt HTAA. before tu, group yg awl2 g clerk case ni da cite 'keadaan' kt wad tu. akibatnyer..mmg rs x sabar nk g clerk =) Smpai je kt sane..kami kne 'halau' dek patient kt sane tp sume wt lembu kenyang je.hee..xkn la nk layan kan?pastu kitorg kne 'nasihat' suh jgn blaja rajin2..jgn study hard but be hard..ko jgn main, diorg speaking siap..heh. smbil bace BHT tu kitorg mmg dihiburkan ngn nyanyian diorg.free of charge.tp yg paling insaf..dlm diorg in state of mental unstable cmtu, bleh lg diorg berzikir, berselawat, mengaji, bace asma ul husna sume, x tinggal jugak nyanyi lagu nasyid. Subhanallah.. aku yg sihat mental n fizikal ni boleh selalu lupa Allah..lupa yg hidup kte ni hanye 'pinjaman' dariNya. sekelip mata je segala nikmat yg Allah bagi ni Dia boley ambil balik. selalu alpa untuk bersyukur dan beramal dgn nikmat yg Allah bagi..Astaghfirullah..Mmg.setiap kali g hospital, slalu berfikir ngn nikmat yg Allah bagi ni..nikmat sihat..nikmat utk bernafas kt bumi Allah ni..

semoga semua pesakit2 kt hospital tu semakin sihat..ameen~

Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....