Posts

Showing posts from January, 2010

Saya Benci Mereka...

Image
(Tajuk bukan main, padahal penggunaan kata ganti nama tu pon dah salah.mereka adalah untuk manusia okey.sila jangan rosakkan bahasa ibunda anda.) Minta maaf di situ.
haha..
Saje je nak buat merem.okeyh..mari proceed..

Benda2 macam ni selalu je jadi tatkala musim exam.aii..sangat menguji kesabaran diri.nak salahkan orang lain memang tak boley la beb sebab ni memang terang jelas dan nyata lagi bersuluh lampu sportlight stadium yang semua ni terjadi atas kelalaian jugak ketidak caknaan tuan empunya diri.sekian. dah tu, jangan nak emo kat sini plak.shuhh..shuhh..pergi..pergi..tak yah nak post kat blog ni.waa..dah melalut..maaf~

Pertama
kejadian tertido dengan notes.lepas tu terjaga dan sedar2 notes dah hilang.
woii..sape curik notes aku??
boo..perasan je orang curik ko punye notes, padahal notes tersebut dengan senang lenangnya telah terjerumus kat celah katil.
waaa..sakitnya hati..!! tak pasal2 kena carik hanger tarik notes.untuk makluman, 'corridor' tepi katil saya adalah memang…

Ok..!!

Image
Sila save semua ilmu yg dpt time grand presentation td dlm hardisk kepala otak..

Skg..

Mari semua kita belajar membuat tutorial kira-kira pharmacokinetics smpai patah jari menekan butang calculator..

Isnin ni da start midsem..waa.. Byk lg x cOver..

Berusaha sehingga ke detik saat terakhir..ayuhh..

\\ I will survive..//

Image
Iye..Btul..Drug Info itu mmg amatlah berat utk di bawa ke hulu ke hilir utk mencari DRP tp kne la bwk jugak in case tibe2 nk cek dose or indication utk any drugs..

x ley sangkal..laptOp COmpact ku ini mmg gaban dan jugak berat utk dijadikan konon2 'NotebOok'pastu leh la nk bawak evritime g klas pastu ley gune klu nk type wt repOrt..aihh..hOw i wish i can have one..~

sungguh..xley adapt lg ngn system tagging ni..huihh..agak penat jugak bile nk kne planning utk discuss buat repOrt, buat presentation..klu sOrg xde..susahkan grOupmate lain je plak..klu dulu senang je sbb sesame sister..anytime bile free ley jumpe kt bilik and discuss psl management n treatment..cari DRP same2 and lepak kt bilik kawan smpai kul 2 3 pagi juz utk siapkan repOrt.dah bile campur brother sister gni, xkan nk stay up same2 buat repOrt..
auuw..x mungkin laa..

esOk kne present case dah.. tiap kali lecturers bukak mulut nk tanye sOklan rase cam nk lari jee.. waa..cuak..cuak klu kne fire ngn sOklan cepumas e…

nak ni..pliss

Image
currently nak ni..

crocs-Hanalei
sayang..u belikan i boley?? bOley la..bOley la..murah je..RM 145 je =Ptipula..tipula..sayang sy x wujud lg..he's on his way..=)

yang ni sweet skit..stOne in color..


xpOn yg ni..navy blue..tp yg kt ats lg best utk pakai ngn byk kaler baju..



weh..weh..heels ni, TIDAK elok..ala..xpela..prOmise2, pkai time special occasion je..hehee..

Owhh duet..mane dikau..??

\\ Red BLooDed WOmen //

Image
sempena tajuk pn psl R.E.D, font pon nk pilih kaler merah gak.harap korg x rabun warna ye..


semlm trtdo pukul 130am, paginyer ngantuk x hengat smpai TERponteng klas Clinical Toxicology (haha..byk la ko punye TER,padahal mmg ade plan nk ponteng klas kul 9. jahat..jahat..) nsib baik audit je subjek ni tp rugi jugak sbb topic arini best.Principle treatment for poisoning..huhhh..mmg rugi abis. setOn lg menang ulit tdo i.ciss ekaO setan..!! x g klas kul 9 tp plan nk g klas kul 1030.da siap2 pkai baju kurung sume, pastu msg pijah tnye psl klas. maybe prof smbg trus je klas 1030 tu sbb klas Mdm H kul 1130 cancel.pulak..adoohaiii..ape lg, melangok jela dlm bilik lengkap berbaju kurung.wt pe lg ciknea..??? STUDY je laa..9( gaya terpaksa..huhuu)


kul 2pm g klas plak, then klas kul 3 cancel..wawawaa..mmg heaven abis ahh sbb asyik xde klas je. ape la..trus kitOrg plan nk g serang Kenny Rogers..sempena kempen R.E.D diorg..( da lame melalut baru msuk point cite..haha..sowi lahh..intro teruk btol.!! )


t…

## buat ku insaf ##

Hari msuk mgu kedua pegi clerk case kt HTAA. For this week, we were assigned for Neurology and Psychiatry. Mase g clerk utk psychiatry, 1st time smpai kt Wad Dahlia kt HTAA. before tu, group yg awl2 g clerk case ni da cite 'keadaan' kt wad tu. akibatnyer..mmg rs x sabar nk g clerk =) Smpai je kt sane..kami kne 'halau' dek patient kt sane tp sume wt lembu kenyang je.hee..xkn la nk layan kan?pastu kitorg kne 'nasihat' suh jgn blaja rajin2..jgn study hard but be hard..ko jgn main, diorg speaking siap..heh. smbil bace BHT tu kitorg mmg dihiburkan ngn nyanyian diorg.free of charge.tp yg paling insaf..dlm diorg in state of mental unstable cmtu, bleh lg diorg berzikir, berselawat, mengaji, bace asma ul husna sume, x tinggal jugak nyanyi lagu nasyid. Subhanallah.. aku yg sihat mental n fizikal ni boleh selalu lupa Allah..lupa yg hidup kte ni hanye 'pinjaman' dariNya. sekelip mata je segala nikmat yg Allah bagi ni Dia boley ambil balik. selalu alpa untuk bersyuk…

Tiada halangan dlm beriadah..

Image
(hakhak..bile sebut riadah ni, trigt plak ngn waktu riadah time kt scipp dulu..=P)

Selesai sudah InterKulliyyah Games kt kampus Uia yg aman damai permai ni. HOpe sume org bermain dgn gembira.kalah menang adat bertanding..(ayat lame ni..huhu) kalah pon xpe tp rs sgt hepi bile rmai2 turun g sorak.semangat tu yg buat kalah pon xpe janji da cube sehabis baik (even dlm hati mmg gedik2 nk menang..nk medal..haha)

agak kecewa sbnrnye sbb walaupon each student bleh main max 2 games tp stil xley nk main utk dua2 games which are basketball and netball sbb clash match..mmg sedih sgt x dpt nk main ngn team netball ='( sori ye korg..then..komitmen seterusnyer hnye bg kt basket je lah.my basketballerz. sory jugak sbb x dpt nk bagi korg sume merase nikmat medal..nnti berusaha lg next year. Owhh. tidak..berangan je next year..ko dah kne blah la anea..!! blah..blah dr uia ni..waa..xkire..nk main basket lg..='(

Di bawah..di uploadkn satu gmbr team basketball plus plus ngn supporters yg sgt supor…

kali ini jugak tanpa title yg memuaskan..=P

Image
In search of the meaning of life, we know that we are enough just as what we are. Therefore, it is important for us to treat ourselves as we would treat our loved ones or our frens. StOp thinking about the negative-toxic and grab the pOsitive charm that would inspire and help us to move forward..

Done. Good Luck all \(^_^)/

keputusan muktamad..!!

setelah difikirkan dan di buat timbang tara..sy telah memilih utk kembali membenarkan sesiapa shj menview blog sy.even tau blog ni mungkin x bg manfaat pon but somehow hopefully it become source of information about what i've been gone thru out my life..utk kwn2 lame sy, jugak kwn2 sekeliling yg alwiz be with me and support me..LOve u all..♥

feel free to read and leave ur cOmments if u keen to..(^_^)

** May Allah bless us all **

Sila pandai bezakan..

(tajuk mmg xde kaitan lgsg.i guess :P)

Desperately, i need a pair of sports shoes. In a way of that, me, mother n babuji went to al-ikhsan, a famous sports outlet to find it. Besides, babuji also want to buy football for his school kids (kecik2 da main gune bola mahal) After a while, i was bewitched with a black Nike shoes. Gulp..soo expensive..rm229!! After sales price. Thank God, He guides me with a wise decision not to buy that even i was totally in love with that style..Smart giler!! Indeed, its size didn't suite me well. Alhamdullillah..xde ah rs bersalah sgt. Then, i've told my mum that i just want to pick a new shoes at Bata..wahh..Bata again!! since i was in kindergarten..

i know it now..even i extremely need a sports shoes, it does means that it should be for amount of 50 notes for that. My friend told me "As long as u r comfortable with it" it is valuable to save money and wears Power instead of Nike.

That's it..dapat satu kasut Power n limited Edition …

2.0.1.0

entry ke 101 ini adalah khas utk ucapkan

★✩ SELAMAT DATANG 2010 ★✩
hope it will be better than 2009 for everyone..\(^_^)/


nota kaki: dah berjaya menukar layout blog n berfikir utk kembali publishkan blog ni kt public..hurmm..thinking~