THE ART OF FORGIVENESS

To forgive may be divine, but no-one ever said it was easy. When sOmeOne has deeply hurt yOu, it can be extremely difficult tO let gO of yOur grudge. But fOrgiveness is pOssible- and it can be surprisingly beneficial tO yOur physical and mental health..

(RD March 2009)

Dulu penah jugak terbace sbnrnyer bile kite da mintak maaf, tp org tu x nak maafkan kite, kite da mcm bleh nk truskan life ni tanpa nk fikir dah psl org tu maafkan kite ke x sbb sekurg kurgnyer kite da mtk maaf n of cOs la with hOpe that yg org tu akan maafkan kite. tp dek krn certain sbb, org tu xdpt nk maafkan kite (nk buat cane kan, mungkin org tu perlu mase) sbnrnyer org yg nk memaafkan tu akn lg rs bersalah sbb die tak maafkan org tu..hohh..berbelit plak rs. to simplify, bile org mtk maaf, kite sepatutnye memaafkan la walau ia pahit atau sakit.that is why to forgive is divine as it is hard to do..bile kite x buat ape yg kite patut buat, kesan die,mmg dpt kt kite jugak.kite yg xley nk idop dgn tenang sbb x memaafkan org.pastu mula la nk pk nk revenge, nk balas dendam nk kenakan balik org tu..

Nabi Muhammad saw pon memaafkan umat.okey..mungkin kite akn ckp..

"Aku bukan mulia mcm Nabi..aku xkan maafkan die"

kalu insan semulia Nabi pon boleh maafkan umat..xkan kita yg hina lagi tercemar dgn dOsa ni nak berlagak angkuh n sOmbOng seolah olah lg tinggi taraf dr Nabi smpai x nak maafkan manusia lain yg kite sume tahu tak sempurna..Wallahualam~

Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....